3 voor 12 Zeeland (VPRO)

Klik op onderstaande afbeelding voor de link naar de VPRO website.

27 feb 2019 , door redactie 3voor12 zeeland

Luisteren naar de verhalen van Merrow
“A story to tell”
Begin dit jaar bracht de Zeeuwse band Merrow, wat Keltisch is voor meermin of meerman, hun eerste cd A Story to Tell uit, met daarop een verzameling covers. Ze speelden daarom afgelopen zondag op een bijzondere locatie: ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk. Merrow had zeker ‘a story to tell’.’

Merrow bestaat uit Wolfert Jumelet op accordeon en trekzak, David Egter van Wissekerke op viool, mandoline, gitaar en zang, zangeres Gabien Borm, Bouke Nijssen op de bas en Ruud Eggermont op Gitaar en zang. Allen uit Zeeland afkomstig.
Er is zo’n 180 man aanwezig, bijna allemaal de vijftig gepasseerd. De avond wordt georganiseerd door ’t Kerkje van Ellesdiek, een stichting voor cultuur, levensbeschouwing en vriendschap.
Het is gevestigd in de voormalige Nederlands Hervormde Kerk met Zeeuws als voertaal. Zij worden getrakteerd op een avond Ierse en Schotse folk door de vijfkoppige band.
Elk nummer wordt met een interessant verhaal geïntroduceerd. De nadruk ligt natuurlijk op het werk van de nieuwe cd, zoals ‘Si Tu Dois Partir’ van Bob Dylan, en een walsachtige versie van ‘If I Should Fall Behind’ van Bruce Springsteen.
Merrow brengt ook Zeeuwse versies van ‘Cockles and Mussels’ van Molly Malone en ‘Garrenkwak’ van de Nederlandse folkband Fungus, wat door het publiek zeer gewaardeerd wordt.
Ze hebben dan ook maar een paar aanwijzingen nodig om mee te zingen.
Het geheel wordt als een mooi vertellend verhaal afgesloten met een warm applaus.

Tekst: Myriam Kuijsters

%d bloggers liken dit: