Merrow roept sprookjes op

Cultuur Overal

merroworgineel-promofizi-3159-x-1918

Onderschrift: De band Merrow (foto: Tineke Boer) 

ZIERIKZEE – Het optreden van de Zeeuwse band Merrow zondagmiddag 29 januari in Filmtheater fiZi in Zierikzee belooft een sfeer vanuit de Ierse sprookjeswereld op te gaan roepen.  De bandnaam Merrow komt van het Ierse Muir en betekent ‘zee’, maar is ook gebaseerd op het woord ‘Oigh’ en dat staat voor ‘meid’.

De band laat zich voor het repertoire inspireren door Ierse, Schotse en Engelse folkmuziek, waarin ballades en opzwepende songs elkaar afwisselen. De instrumenten – akoestische gitaar, viool, mandoline, accordeon en bas –  staan met hun karakteristieke sound garant voor een sfeervolle ondersteuning van de zang. Merrow is ontstaan uit een gelegenheidsformatie met muzikanten die regelmatig bij elkaar kwamen om deel te nemen aan muziekavonden in Podium De Spot in Middelburg onder de titel ‘Songs from the Heart’. Dat samenspelen smaakte en vanuit dat enthousiasme is deze band gevormd. De leden zijn:…

View original post 112 woorden meer

%d bloggers liken dit: